Tarvekartoitus

Laitetilan tarve ja vaatimukset

cRoom-laitetilojen toteutus lähtee aina siitä mitä asiakas todellisuudessa tarvitsee.

Tarvekartoitus yhdessä tilaajan ja tekijöiden kanssa yhteistyössä varmistaa sen että lopputulos on halutunlainen ja yllätyksiä ei tule materiaalien, toteutuksen, aikataulujen ja lopputuloksen suhteen. 

Laitetilat toteuttaa Harri Haavikko Oy.

Esimerkki asiakkaan tarpeista laitetilan suhteen
LÄMMÖNERISTÄVYYS
VARUSTELU
TOIMITUS JA ASENNUS
LAADUKAS TUOTE

Tarvekartoituksessa huomioitavia asioita mm.:

Aloitus

Kartoitusvaiheessa pohditaan ja kartoitetaan mm. minkä tasoinen paloluokka ja energialuokka vaaditaan ja tarvitaan kyseisessä laitetila toteutuksessa. 

Kantavuus

Toinen asia joka käydään läpi on lattiakantavuus. Mitä tuotteita tai laitteita sijoitetaan laitesuojan sisään. Onko laitteisto kevyttä vai vaaditaanko erikoisratkaisuja hyvin raskaan laitteiston kannatteluun.

Perustukset

Pohjien perustamistapa on oleellinen osa laitetiloja ja niiden pitkän käyttöiän kannalta. Eli käytetäänkö esimerkiksi sokkelia, anturipalkkeja vai maanvaraista pohjaa?

Nosto ja siirto

Laitetilan nosto ja mahdollinen siirtely. cRoom laitetiloihin voidaan asentaa nostopisteet mm. alareunaan, yläreunaan tai katolle loppusijoituksen ja siirtotarpeen mukaisesti.

Arkkitehtuuri

Vaikka puhutaan teknisistä tiloista, laitetiloista ja laitesuojista on arkkitehtuuri ja laitetilan ulkoinen olemus myös tärkeä asia. Laitetilan pitää sulautua ympäristöönsä ja näyttää tyylikkäältä, toimivalta ja suunnittelun on kestettävä aikaa.

Rakennustarvikkeet

Rakennustekniset osat on myös hyvä pohtia tarkkaan käytettävyyden kannalta. Ovet, ikkunat, kahvat, turvallisuus, hätäpoistuminen, sadevesien johtaminen ja kaikki muu vaikuttaa siihen että laitesuoja on varmasti pitkäikäinen ja turvallinen käyttäjilleen sekä ympäristölleen.

Varustelu

Mitä muita toteutuksia laitetila vaatii? Voimme suunnitella ja toteuttaa laitesuojan varustelun: läpiviennit, ilmastoinnin ja ilmanvaihdon, sähkön- ja automaation, tietoliikenteen, putkituksen graffitisuojauksen, mittaukset ja käyttöönoton. Teemme myös huollot ja ohjeistukset jotta laitetilat ovat mahdollisimman pitkäikäisiä ja luotettavia.

Kuljetus

Valmiin ja varustellun laitetilan kuljetus ja loppusijoitus on viimeinen mutta tärkeä osa laitesuojan suunnittelun ja toteutuksen kokonaisprosessia. Nostamme ja kuljetamme laitetilat sopimuksen mukaan loppusijoituspaikkaan ja teemme tarvittavat loppuasennukset ja -mittaukset. Opastamme asiakastamme myös käyttöönotossa ja jatkokäytössä.

Käyttö ja huolto

Mikäli ongelmia ilmenee esimerkiksi asennetun varustelun kanssa autamme asiakasta ongelmatilanteissa ja huollossa.

Laitetilan tarvekartoitus lyhyesti

Syntyy tarve laitetiloille

Tarvitaan tuotannon "hermokeskus" tai halutaan suojata laitteet ja toiminnot.

Tehdään tarvekartoitus

Teemme tarvekartoituksen yhteistyössä asiakkaan kanssa.

Valmis lopputulos

Laitetilan suunnittelu, valmistus, toimitus ja asennus.

Tilaratkaisut teollisuuden tarpeisiin

cRoom-laitetilat ovat kotimaista tuotantoa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä myyntiimme